Софийската градска прокуратура се е самосезирала за т.нар. кодове на машините

...
Софийската градска прокуратура се е самосезирала за т.нар. кодове на машините
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за кодовете на Кирил Петков

Софийската градска прокуратура се е самосезирала за така наречен кодове на машините за гласоподаване, с които от Българска социалистическа партия настояват, че е " търгувал " съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. От обвиняването ще възложат и инспекция на ДАНС по случая, оповестиха от там за.

Въпросните " кодове " (като е вярно да е в само число - код) станаха обект на интерес поради изявление на депутата на Българска социалистическа партия георги Свиленски по време на среднощния спор в петък по измененията в Изборния кодекс. " Защото откраднахте изборите, уважаеми сътрудници, ето по тази причина Българска социалистическа партия няма да отдръпна закона ", съобщи Георги Свиленски от парламентарната естрада. И добави:  " Защото вашият съпредседател и някогашен министър председател, ето там, пристигна и сподели - оттеглете закона и ще ви дам кодовете на машините. Кой е той, че ще държи кодовете на машините ". 

Още тогава Кирил Петков, към който бе адресирано " посланието " разгласи, че това е неистина и ще съди Свиленски. А през вчерашния ден изясни, че единственото, което е предложил на социалистите, както стана ясно - това се е случило в пленарната зала до момента в който депутатите на Корнелия Нинова са стояли на банките си, е било като толкоз доста ги тормози кодът, да разпишат спомагателни гаранции за него посредством инспекции от самостоятелен одит.

" Не мога да пояснявам какво е желал да каже господин Кирил Петков. Но съм очевидец на този диалог, в който той пристигна и сподели оттеглете закона и ще ви предостсвим и на вас кодовете ", съобщи през вчерашния ден и лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

В отговор на въпрос тя съобщи, че имала подозрения за това, че изборите през октомври са били фалшифицирани. Не стана ясно за какво два месеца по-късно не е сезирала институциите за това. Посочи единствено, че не било нейна работа (апропо, същото твърди и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ).  Надявала се обаче " след оня ден " прокуратурата сама да се е самосезира. Което явно тя е направила.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР